Sienet kuivaksi maailmankuululla Evermat hyötykasvikuivurilla

14.08.2018

 

Evermat hyötykasvikuivuri - Made in Sverige!

Evermat hyötykasvikuivuri

Kuivasäilöntä on puhtain tunnetuista säilöntätavoista. Siinä ei käytetä mitään lisäaineita. Ei sokeria, ei suolaa, ei mitään keinotekoisia säilöntäaineita. Säilyvyys perustuu itse menetelmään: kuivaamiseen.  Kuivasäilönnän puhdas linja alkaa jo ruoka-aineista. Suurimman osan kuivattavista tuotteista voit kerätä luonnosta tai omasta puutarhastasi.

Kuivasäilöntä on luonnon tapa "säilöä”: Näin säilyvät kasvien siemenet mm. vilja. Se on myös vanhin ihmisen käyttämä säilöntämenetelmä. Pyramideista on löydetty täysin itämiskelpoista viljaa iältään yli 3000 vuotta. Kuivasäilötyissä ruoka-aineissa maut ovat puhtaimmillaan. Vuosienkin säilytyksen jälkeen ne maistuvat lähes tuoreen veroisilta, juuri säilöntämenetelmän ansiosta.

Kuivaus sopii lähes kaikkien ruoka-aineiden säilöntätavaksi. Voit kuivata sieniä, keittojuureksia, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, mauste- ja luonnonkasveja. Sienistä sopivat parhaiten kuivattaviksi kovamaltoiset sienet; herkkutatti, punikkitatti, lampaankääpä ja vaalea orakas. Myös kantarelli eli keltavahvero, suppilovahvero ja musta torvisieni, ukonsieni, keltavalmuska ja korvasieni ovat erinomaisia kuivattuina.

Evermat kuivurissa voit säätää kuivauslämpötilan sekä -ajan. Ilmankiertoa tehostavat metalliritilät, jotka Evermatista löytyvät ainoana markkinoilla. Evermat valmistetaan Ruotsissa ja siinä on 5 vuoden takuu.

Katso Evermat hyötykasvikuivurin tekniset tiedot täältä

Evermat logo